Ousland og Thorleifssons ekstreme ekspedisjon

Posted: 11. februar 2014 by shorthandedsailing in Uncategorized

Nærmere 80 seil- og opplevelsessugne møttes i kveld i de nye flotte lokalene til Oslofjordmuseet i Vollen, for å ta del i deres ekstreme opplevelser med seilasen rundt Nordpolen i 2010, som første båt gjennom både Nordvest og Nordøst passasjen på en sesong. De begynte å planlegge seilasen allerede i 2008, etter at Børge Ousland hadde gått på ski og padlet fra Nordpolen til Frans Josef Land sammen med Thomas Ulrich, og Thorleif Thorleifsson kom og plukket de opp med egen seilbåt der.

Deres seilas og opplevelser med den 31 fot trimaranen «Northern Passage» jorda rundt, eller Nordpolen rundt på en sesong, ble fortalt med den innlevelsen en bare kan forvente av ekstreme oppdagere og eventyrere som disse gutta er.

Ønsker du å ta del i opplevelsene deres anbefaler vi å kjøpe boken «Seilas rundt Nordpolen» (ISBN 978-82-05-41811-0) som de har skrevet etter endt seilas.

Reklamer
Kommentarer
  1. Christian sier:

    Både foredraget og visning museet med en entusiastisk museumsmann gjorde det til en fin kveld. Det ligger en film på NRK fra turen: http://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/dmpf71002111/05-04-2012

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s