Tilbud til de som deltok på Vær og vind med Mads

Posted: 28. mars 2012 by shorthandedsailing in Uncategorized

Frivind tilbyr et opplegg for de som var på SSN Samlingen og ønsker å teste ut mer rundt dette med GRIB-filer. Ta kontakt med SSN for å få vite mer, enten via e-post eller ved å kommentere her.

Reklamer
Kommentarer
 1. Morten Klever sier:

  Hei. Takk for et utrolig godt foredrag på Dronningen. Vi snakket litt i pausen om forskjellige programmer for værrouting, og jeg har nå gått for Expedition. Så langt jobber jeg med å få det opp å gå med kart og integrering i båtens eksisterende system, og jeg ser for meg en periode for å sette meg inn i systemet og lære de enkelte funksjonene, inkludert bruk av grib filer og værrouting. Jeg er derfor interessert i noe mer informasjon om hva som ligger i tilbudet ditt om å teste ut litt mer rundt grib filer.

 2. Hei igjen Morten!

  Beklager litt sent svar, men så ikke spørsmålet ditt før nå..
  Expedition har ett par ulike integrasjoner for nedlasting av grib filer (under tab’en «weather», deretter Saildocs, NOAA mf.) Felles for mange av disse er at det er modeller med forholdsvis lav oppløsning, noe som gir ett dårlig lokalt varsel (og dermed også dårlig ruting) for kystnære områder.
  Tjenesten på https://www.gribfiles.com inneholder en god del ulike grib filer, både for vind, vær, strøm, bølger mm. Noen av disse har også høyere oppløsning som egner seg bedre for lokale varsler, f.eks i Skagerrak. Det mest aktuelle her er å bruke HIRLAM(samme modell som finnes på yr) og WRFneuro for vind data. Om du sammenligner disse to får du to helt separate modeller, noe som gir ett ok innblikk i meldingens usikkerhet.

  Alle som var til stede på kurset kan bruke denne tjenesten gratis i en mnd om de gjør som følger:
  1) Gå inn på https://www.gribfiles.com
  2) Gå inn på «signup», velg alternativet for 1 mnd og registrer deg med tilbudskode F0E7D73DC0. Alle som registrerer seg innen 15. april får da gratis bruk i 1 mnd.
  3) Du kan så begynne å laste ned grib filer fra tjenesten.

  Spør om du lurer på noe mer!

  Mads

 3. En oppsummering av innholdet for de som deltok på kurset er nå lagt ut for begrenset tilgang på https://shorthandedsailing.wordpress.com/medlemssider/innhold-fra-frivind/. Passord til denne siden distribueres til de som deltok, men ta gjerne kontakt dersom dere mener dere skulle ha fått tilgang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s